تصویب درجه حفاظتی ۸ غار شاخص فارس در کارگروه ملی غارشناسی

در ششمین روز از هفته محیط زیست، بیست‌ویک خرداد ۱۴۰۴، سی‌وپنجمین کارگروه ملی غارشناسیایران به میزبانی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس برگزار شد و *درجه‌بندی نهایی هشت غار شاخصاستان فارس به تصویب رسید.

این نشست تخصصی که با حضور محمدرضا اشرف زاده

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست، جمعی از همکاراندفاتر معاونت و موزه، و اعضای کارگروه ملی و استانی به صورت حضوری و برخط برگزار شد، نتایجمطالعات پژوهشگران و رئیس فدراسیون غارنوردی استان فارس را در زمینه جمع‌آوری اطلاعات، تعیینرده‌بندی حفاظتی، و بررسی فون، فلور و جنبه‌های زمین‌شناسی غارهای سیبکی (کله کفتری)،سنگ‌شکنان جهرم، انگره مینو، کان گوهر، ولی‌الله در بهرام گور، آریا، رایان و ممتاز به تصویب رساند.

 

به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، لیلا تاج‌گردون، مدیرکلحفاظت محیط زیست فارس، ضمن تقدیر از محمد مهدی شریعتی، دبیر کارگروه غارشناسی ایران، براهمیت این کارگروه و مطالعات انجام شده تاکید کرد. وی توضیح داد: "کارگروه غارشناسی استان فارسسال‌هاست با همکاری دستگاه‌های اجرایی و انجمن غارنوردی استان، جلساتی را با موضوع شناسایی وبازدید از غارها برگزار می‌کند." او افزود: "پس از تصویب و ابلاغ آیین‌نامه حفاظت و بهره‌برداری از غارهادر سال ۱۴۰۱، جلسات این کارگروه در سطح استان به صورت مرتب با ریاست معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری و دبیری محیط زیست تشکیل شد و در نتیجه بیش از ۷۰ نفر ساعت بحث و تبادل نظرکارشناسی اعضا، *فهرست ۳۲ غار شاخص استان تهیه و تنظیم شده است.*"

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس همچنین اظهار داشت که در حاشیه این جلسات استانی، چهارجلسه علمی برای ارتقای دانش فنی اعضای کارگروه در زمینه زمین‌شناسی و پیمایش غارها برگزار شد. وی ادامه داد: "با تخصیص اعتبار از سوی سازمان برای مطالعات غارهای شاخص، در فاز اول هشت غاربا مشورت کارگروه استانی انتخاب و مطالعه آن‌ها در سال ۱۴۰۳ به مشاور سپرده شد. گزارش نهایی اینمطالعات به صورت برخط در کمیته فنی کارگروه ملی ارائه و درجه‌بندی اولیه آن‌ها مشخص شده بود کهدر این جلسه به تصویب نهایی رسید."

تاریخ درج :  1404/3/21

تعداد بازدیدها : 31

ارسال نظر